Category Archives: Coming exhibition

ARKIV

Coming POP-UP: Check for location on this site, or receive newsletter by clicking here

Next exhibition: “ARKIV” by the great master John Olsen (f. 1938) and Pernille Egeskov (f. 1970).
Bagerstræde 2, 1617 Copenhagen V
From 31.th of Aug. until the 30.th of September
Open Mon-Fri 12-17 , Sat. 11-15, and by appointment at +45 21264670

Pop-Up Contemporary er meget stolte over at kunne præsentere udstillingen ARKIV med den legendariske billedkunstner John Olsen, som repræsenterede Danmark på Venedig Biennalen i 1995, sat i spænd med billedkunstner Pernille Egeskov.
Den formelle betydning af ARKIV er et fysisk sted til en samling af ting. Et sted, hvor man har studeret, indsamlet materiale, der opfattes som primære kilder, og derefter organiseret, bevaret og derved givet adgang til information.

Der er et arkiv over sensibiliteter, som billedkunstnere har adgang til. Værkerne er essenser trukket ud af arkivet.
De to kunstnere mødes på tværs af generationsskel, og laver en udstilling, hvor de blander deres værker, objekter og indsamlede materialer. I fællesskab med kunstneriske eksperimenter og fragmenter, skaber de en slags raritetskammer.

Intentionen er, at skabe en nærværende udstilling, der gennem uforudsete poetiske konstellationer, overraskende taktilitet og suggestiv sanselighed kan plante kim og rejse spørgsmål om de eksistentielle grundvilkår hos beskueren.
En udstilling, der, med ydmyge materialer, griber ned i de store temaer, i et fragmenteret univers, der spænder fra naturens voldsomme kraft til de menneskelige møder i vores civilisations konventioner og strukturer.